Gpetri 2012.09.06. 21:12

Mégis

IMG_1321.jpgMostanában többen pofozgattak jobbról is balról is, minek járok még mindig Petribe. Miért nem maradok nyugton itthon, itt is van mit csinálni. Na ez megállított egy pillanatra és el is gondolkoztam hirtelen. Mi is az én saját dolgom? És mi is az én örömöm? És eltántoríthat e bármi attól, ami mélyről a szívemből fakad fel onnan, ahol a csendet vérrel fűtik.

Jézus azt mondja: "Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!"  Jn.: 14, 27.

Épp ezt érzem Petriben. Örömöt és Békét. És erről eszembe jutnak még Gyökössy Bandi bácsi gondolatai: 

„Nem tudom másként megfogalmazni: az élet értelme az élet – az elpazarolt, az elégetett, a mások örömére leélt élet. Ez az élet értelme, legalábbis az én számomra. Nem tudom, a te számodra ez-e? Mert ez az élet termi meg a Mégis szeretetet, adja szívünkbe az igazi Jézus-i szeretetet, az agapét. Tapasztald meg a másokért odaszentelt, elégetett élet örömét, amely egyszerűen életet, lendületet, örömöt ad neked, nekem, bármelyikünknek, aki felfedezi ennek az örömnek az ízét! Hogy szabad szétszórnod az életedet, mint a magvetőnek a magot. Ez az öröm – a Mégis öröm…”

 

Recently, people have constantly been nagging me about why I bother going out to Galospetri all the time. Why don’t I just stay at home, there are things to be done here as well. Well, this stopped me for a moment and made me suddenly think: What is my task? What is my joy?

Jesus said: “Peace I leave with you; my peace I give you. I do not give to you as the world gives. Do not let your hearts be troubled and do not be afraid.” John 14:27.

This is exactly how I feel in Petri. Joy and peace. And from this, I remembered the thoughts of Mr. Gyokossy Bandi:

“I can’t say it any other way: the meaning of living is living - the wasted, the fulfilled, the joy from others way of living. This is the meaning of life, at least for me. I don’t know, is it the same for you? Because life gives us love, real love from Jesus in our heart.

“Try this dedicated, saintly, giving type of joy, which gives me life and motivation, joy for you, for me, for all of us, who encounter this way of living. We are able to spread life. This is what joy is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://galospetri.blog.hu/api/trackback/id/tr264759895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása