Gpetri 2012.02.12. 15:32

Víz / Water

Reggelre elment a víz. Nem bírták tovább a csövek és elfagytak. Gondolhatjátok. Még hogy nem tudunk mosogatni, kezet mosni, fürdeni vagy főzni, az OK. Na de WC-t nem lehúzni ott, ahol 35-en vannak…na az a durva. Nos, elmentünk a falu egy melegebb pontjára, ahol nem fagyott le a csap és onnan hordtuk a vizet mindenben, amiben lehetett. Mekkora érvágás ez. Az a kis mozdulat, hogy felemeled a csapot és jön a víz. Na ez most nincs. Tegnap a tűz, ma meg a víz. Elemi erők minden nap. Milyen érdekes, ezt raktam ki facebookra mikor eljöttem otthonról, hogy megyek a vadonba, ahol szembenézek a kővel meg magammal. Na welcome to the vadon. Mára már az utcai csapok is lefagytak, maradtak a régi tekerős kutak. Ma onnan húztuk a vizet. 

"Valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, amelyet én adok néki, örökéletre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne." János 4, 14

By morning, the plumbing was frozen. Well, you can imagine the rest. Ok, so we couldn’t wash dishes, clean our hands, cook or shower. That’s survivable. But in a house of 35, to not be able to flush the toilet...well that’s a problem. So we went to the one warmer place in the village, and that’s where we started lugging water from, in everything we could get our hands on. That was quite a burden. But that slight movement, of opening the faucet and fresh water spurting out. Well, we don’t have that anymore. Yesterday the heat, today the water. A natural, everyday movement. Interesting, that when I left Hungary, my facebook status was about “tackling the wild all by myself”. Well, welcome to the “wild”, Kato! So since all the plumbing froze, we were stuck with the manual wells. That is where we got our water today.

"but whosoever drinketh of the water that I shall give him shall never thirst; but the water that I shall give him shall become in him a well of water springing up unto eternal life" John 4,14

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://galospetri.blog.hu/api/trackback/id/tr704096951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása