Gpetri 2012.09.06. 22:08

új tanév

IMG_1309.jpgÉs mivel Mégis, ezért ki is mentem a hétvégén Petribe. Két jó fej ismerősömmel, csak hogy senki ne unatkozzon a három órás úton. Istennek hála, és tényleg, sikerült alaposan bevásárolni az új tanévre. Csak úgy hullottak a vonalzók, ceruzák, füzetek, körzők és barátaik a kosárba. Iskolaszer, élelmiszer, tele kocsi..mehetünk. mentünk is, éjfélre sikerült kiérni. Szerencsére édes Erzsike néniék mindig megvárnak. Na most várt vele a sógornője, aki másnap korán reggel útnak indult, de mindenképp szerette volna ha találkozunk (édes), és vártak az új házvezetők is. Réka és Csaba pár hete vannak a házban és nagyon lelkesek. Annyi mindent kellett mondani egymásnak, hogy fél háromig beszélgettünk. Erzsike néni bármelyik székely mesemondóval felveszi a versenyt utánozhatatlan szófordulataival és szeretni való kiejtésével. Félelmetes. Részletekbe menőleg tud előadni és olyan színesen mesél, hogy az ember történetből történetbe csöppen. A nyári házmeszelés alapos kielemzése után hirtelen egy csiki disznóvágás kellős közepén találtuk már magunkat. Meg is hívtak minket "városiakat" a decemberi disznóvágásra és most, hogy már le is írtam, muszáj lesz betartaniuk :-)

A ház kimeszelve, gyönyörű meleg sárga színben pompázik belülről is, nagyon kis otthonos lett. Olyan igazi, élettel teli, mint kint a kert, ahol malacok, kis kacsák és kis csirkék fogadtak minket. Na és a két kutya. Élet bent és kint :) És persze ott a hatalmas kukorica (tengeri) és a rengeteg paradicsom és krumpli (kolompér, pityóka, csicsóka) is.

Nos, másnap ellátogattunk pár otthon lévő gyerekhez, mert a kicsi mancikáim már nagyon hiányoztak. A házban gyakorlatilag még nincsenek gyerekek csak hatan, mert az iskola odaát szept. 17-én kezdődik majd. Miután kiölelgettem magam, még mindig tartogatott a hétvége jó és áldásos részeket. A drága adományozóknak köszönhetően - és itt kell köszönetet mondjak Doug bácsinak újra - volt elegendő forrásunk arra, hogy Debrecenben még egy nagy bevásárlással segítsük az évkezdést. Gáztűzhely, porszívó, kv főző, hurkatöltő (!!!), paradicsom passzírozó és még megannyi hasznos dolog kerülhetett a házhoz. Végtelen boldogság ez az "adni" dolog. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki  autójával, benzinnel, anyagiakkal vagy épp a szabad hétvégéjével járult hozzá. Isten áldja őket érte!         

A bejegyzés trackback címe:

https://galospetri.blog.hu/api/trackback/id/tr44760139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása